Svarene på spørsmålsrunden

Er du alene på språkreise eller med venner eller med foreldre? :D Jeg dro alene, men hadde selvfmølgelig snakket med to-tre fra før av via facebook og sånt.

Hei, har du det fint? Vi savner deg veldig!<3 gleder oss til du kommer hjem! Har du funnet tlf og camera? Jeg har funnet mobilen min, den lå nederst i den største sminkemappa mi.. Leter fortsatt etter kameraet da..
Har du blitt kjent med noen amerikanere?
Det er ikke spesielt med amerikanere her som jeg har lagt merke til, utenom de voksne lederene og de har jeg jo blitt kjent med sånn nogenlunde alle sammen.
Har du kjøpt mye ting og tøy? Ha det fint resten av språkreisen! - Helle Kristine
Har kjøpt endel, men jeg må jo fordele penger utover fire uker og da må jeg jo tenke over hvor mye jeg bruker på de forskjellige shoppingturene vi er på

Er det masse kjekke gutter der? hehe Det er vell noen kjekke gutter her, men ikke sånn sinnsykt kjekke heller. Har kun fått dårlig inntrykk av to jenter, og det var fordi meg, Ida og Rakel satt å lo her for noen dager siden, på bussen.

må dere prate engelsk hele tiden? :D Jeg og venninna mi drar kanskje til florida neste sommer!! Vi omringes jo av folk fra Spania, Frankrike, Italia og de amerikanske lederene så ja, en god del av tiden må vi det, men det er jo bare morsomt! Elsker å snakke med de spanske, franske eller italienske og lære dem setninger på norsk. Linda og Frida lærte en spanjol å si : Jeg bor i spania og jeg liker skillpadder og jeg er homo. Homse.. HERREGUD som vi lo, filmet det i timen så skal legge den ut så fort jeg får tid! Nettet er veldig tregt som dere sikkert har lagt merke til.

Hva er det beste du har gjort der nede til nå? Tror det var shoppingen i Orlando og stranddagene.

Noen du har fått bedre kontakt med enn andre? Jeg har fått veldig god kontakt med Ida først og fremst, også er det jo Rakel og Ingeborg(my room-mate). Dødsherlige alle sammen her og vet det blir utrolig trist å dra fra dem, men tror det er Ida, Rakel og Ingeborg jeg er mest med (vet at det er dem jeg er mest med)

Ida og Una, herlige jenter begge to!

Kunne du tenkt deg å dra på en sånn tur igjen om du fikk sjangsen? JA, helt klart! Men da tror jeg at jeg ville hatt med meg en venninne. Vilde foreksempel, fordi jeg savner å ha en som er fra samme stedet som meg å dele dette med.. Linda og Marianne er jo fra Moss da, rett over fjorden og Silje og Maria er fra Arendal.

Hvordan er maten dere får der? Den er helt okei, vi får som regel varm lunch, med mindre vi skal på en utflukt og må ha med oss lunch dit. Da får vi som regel en sandwich-type ting, med feks ost, skinke og salat eller Chicken Salad, haha.

Tror du du kommer til å holde kontakt med de du har blitt kjent med? Håper jeg hvertfall snakker med dem på facebook, men både Ida og Rakel bor i Stavanger og Ingeborg i Ålesund så det får heller tiden vise om det skjer noe mer der.

Hvilke nivå kom du på engelsken? Det er 5 nivåer og flere klasser i hver. De spanske, franske og italienske er ikke de beste i engelsk så de fleste fyller opp 1 og 2 nivå (2 klasser per nivå). Jeg er på nivå 3 fordi jeg hadde misforstått et eller annet greier på Placement Testen som jeg ikke helt fikk med meg, men jeg er superfornøyd! Tror at hvis jeg hadde kommet høyere hadde jeg ikke skjønt like mye som nå, og klassen jeg er i er veldig bra :)

Noe som ikke var fult så bra på turen? Hmm.. Vanskelig, det kan jeg heller skrive om når jeg kommer hjem og har en full oversikt over alt.

måtte du ta fly alene? sove på hotell alene? eller møtte du folkene (lederne) på gardermoen og de følgte deg hele veien? Meg, mamma, pappa og lillesøsteren min kjørte hjemmefra 03:00, 5 Juli. Vi skulle møte den norske lederen vår på gardemoen 04:55.

Hvordan er alt? Så langt er alt kjempe bra! Stortrives og det er jeg utrolig glad for :)

Kan du vise allé innkjøpene dine når du kommer hjem? Selvfølgelig, det kan jeg.

var det verdt pengene siden det koster litt over ca 33000 kr? Ja, helt klart, angrer ikke et sekund på at jeg valgte å bruke stoore deler av konfirmasjonspengene mine på dette!

hvor mye penger burde man regen med på selve turen? med mat , shopping og andre utgifter? Jeg hadde med nesten 10 000 i lommepenger til mat, shopping og andre utgifter som feks utflukter (2500 i uka). Jeg betalte tilsammen 2700 for alle utfluktene, mat er langt ifra dyrt her og shopper man får man endel for pengene.


bruker du kort eller kontanter mest? Jeg er livredd for å betale med kort med tanke på gebyr og sånne ting så jeg tar helst ut rundt 200 dollar hver gang jeg tar ut siden det kommer en ''Fee'' i tilegg på rundt 3-4 dollar. Men må jeg betale med kort, betaler jeg jo med kort.

Kan ikke du skrive enn sånn guide for språkreisen :))) hadde vært supert!! Hmm.. Kan prøve når jeg er hjemme igjen!

Har du møtt noen du tror du kommer til å ha noe med å gjøre når du kommer hjem? Håper virkelig at jeg ikke mister kontakten med de jeg har møtt, med det en gang vi kommer hjem igjen!


når på dagen er skolen? På tirsdag, onsdag og fredag starter vi 9 og er ferdig kvart over tolv (lunch halv et til halv to) med 20-30 minutters pause midt i. På torsdag har vi ettermiddagsskole og tiden varierer, var halv to sist gang hvertfall.

Når må dere stå opp å legge dere osv ? Roomcheck er 23:00 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Da må vi være på rommet og kan ikke gå ut resten av kvelden. På fredag, lørdag og søndag har vi roomcheck 00:00. Da gjelder det samme om å være inne på rommet osv.

Hvem bor du på rom med ? Jeg bor på rom med Ingeborg. Sinnsykt morsom jente med masse på hjertet, ler til jeg gråter omtrendt hver dag.

Hvor i Norge komme de du pleier å ver med fra ? Ålesund og Stavanger for det meste.

Hvor mye kostet turen? Med forsikring, uten lommepenger og utfluktene kostet den ca 34 500 kroner. Med lommepenger blir det 44 500 kroner ca.


er lederne fra USA ? Vi er 27 fra Norge og har én norsk leder. Så har vi amerikanske lærere og gruppeledere.

Kan du legge ut bilder fra hotellet, hotellrommet+badet? Har tatt bilder av alt, men klarte på mystisk vis å slette hele den mappen med bilder fra pcen så jeg må ta nye når vi har shinet rommet vårt ordentlig! Ser helt hor ut her nå nemlig, og badet er værst.. Skal nok få til noe!

Håper dere likte svarene! Kan komme med et ordentlig innlegg når jeg er hjemme i Norge igjen med ting jeg ikke har svart helt på :) Alle bildene er lånt og kopiert fra Turi, siden hun får til å laste opp bilder..

- Inger Johanne

Én kommentar

ingrid
-20.07.2012 kl:19:19


takk for svar! :D

Skriv en ny kommentar